cuet 2022

CUET 2022: English Practice Question Paper for CUET 2022: Spellings

Spellings are the shortest and easiest topic for any competitive exams especially for CUET-2022 if practiced thoroughly. Spellings are the part of the syllabus of English for CUET 2022/ CUCET. In CUET, it easily carries 2-3 questions Students usually commit silly mistakes in spelling detection. Here in this practice question paper, we have given 30 questions in which you have to choose the correct and incorrect spellings. We have two sections of each kind:

Section A: Choose the correctly spelt word from the given 4 options

Section B: Choose the incorrectly spelt word from the given 4 options.

Each section comprises 15 questions. 

Answers are given after the last question of each section.

SECTION A

Directions: (Question 1-15) Find the correctly spelt word.

1. (a) Cancellation

(b) Canceleation

(c) Cancelletion

(d) Canceletion

2. (a) Marvelous

(b) Marvellous

(c) Marvalous

(d) Marvallous

3. (a) Recieve

(b) Receive

(c) Rescieve

(d) Receieve

4. (a) Mischieveius

(b) Mischeivious

(c) Mischievous

(d) Mischavous

5. (a) Obssession

(b) Obsession

(c) Obsesion

(d) Obsassion

6. (a) Grammar

(b) Grammer

(c) Gramar

(d) Gramer

7. (a) Comittee

(b) Committy

(c) Cummittee

(d) Committee

8. (a) Effflorascence

(b) Efflorescence

(c) Eflorecence

(d) Efflorecence

9. (a) Vulnerable

(b) Valnereble

(c) Valnirable

(d) Vulnirable

10. (a) Compitative

(b) Compititive

(c) Competitve

(d) Competitive

11. (a) Masacre

(b) Massacre

(c) Messacre

(d) Masecre

12. (a) Intelectual

(b) Intillectual

(c) Intellectual

(d) Intellactual

13. (a) Reminiscent

(b) Reminicent

(c) Riminiscent

(d) Reminisent

14. (a) Psychological

(b) Psycological

(c) Sychological

(d) Psykological

15. (a) Magnificant

(b) Magnificent

(c) Maginificent

(d) Megnificent

Answers:

1. (a)      2. (a)      3. (b)      4. (c)      5. (b)

6. (a)      7. (d)      8. (b)      9. (a)      10. (d)

11. (b)      12. (c)      13. (a)      14. (a)      15. (b)

  SECTION B

Directions: (Question 16-30) Find the incorrectly spelt word from the given 4 different words

16. (a) Soldier

(b) Mountaineering

(c) Gradual

(d) Opressed

17. (a) Optimal

(b) Misissippi

(c) Therapeutic

(d) Atheist

18. (a) Buoyancy

(b) Archemedies

(c) Renaissance

(d) Mysterious

19. (a) Deteriorate

(b) Intension

(c) Intention

(d) Portpholio

20. (a) Serenity

(b) Superitendent

(c) Suspicious

(d) License

21. (a) Worshipped

(b) Murmerred

(c) Deterred

(d) Lapped

22. (a) Inept

(b) Amateur

(c) Vaccum

(d) Glorify

23. (a) Wizzard

(b) Whistle

(c) Watery

(d) Whispered

24. (a) Anonymous

(b) Absurd

(c) Absurd

(d) Scisors

25. (a) Foreigner

(b) Persued

(c) Imperfection

(d) Inimitable

26. (a) Faithfully

(b) Sincerely

(c) Truely

(d) Affectionately

27. (a) Adulation

(b) Responsible

(c) Prejudice

(d) Inefectual

28. (a) Mountaineer

(b) Obscure

(c) Optimal

(d) Quesionable

29. (a) Eficient

(b) Insignificant

(c) Horrible

(d) Barren

30. (a) Narator

(b) Pretend

(c) Overseas

(d) License

Answers:

16. (d)      17. (b)      18. (b)      19. (d)      20. (b)

21. (b)      22. (c)      23. (a)      24. (d)      25. (b)

26. (c)      27. (d)      28. (d)      29. (a)      30. (a)

Leave a Comment

Your email address will not be published.